Pénz a lelke mindennek - a brikettálásnak is

Tetszik vagy sem, minden komoly fejlesztés előtt - és a brikettáló üzemek létesítését én már ide sorolom - beruházási (üzleti) tervet kell készíteni. Figyelembe kell venni a berendezések, technológiák költségeit, a szállítás, a telepítés költségét, a működéhez szükséges személyi és infrastrukturális (üzemeltetés, közművek stb.) költségeket, a bejövő és kimenő pénzáramlásokat (cash flow), sőt a lehetséges kockázatokat is!

Cikkek
Cikkek

Sikeres pályázat - korszerű brikettüzem Nyírmadán

NyirmadaA Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, közel 5.000 fős Nyírmadán a város önkormányzata a helyi adottságokra alapozva 2012-ben olyan non-profit vállalkozásba kezdett, mely a helyi foglalkoztatási problémák mellett az önkormányzat intézményeinek megfelelő működéséhez is jelentős mértékben hozzájárul. A helyi igények kielégítésére sikeresen beindítottak egy komplett hidraulikus brikettgyártó üzemet, melynek alapanyag szükségletét a helyi gyümölcsösök metszési hulladéka biztosítja.

Bővebben...
 
Boldog szülinapot CF Nielsen!

cfn-tortaAz 1889. február 19-én Carl Frederick Nielsen által alapított cég idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját. Sajnos a tortázásnál nem voltunk ott, de képeket küldtek a fiúk. A névadó C.F. Nielsen bizonyára örvendezik fent, hogy nevét és vele együtt a folyamatos fejlesztés eszméjét ilyen hosszú időn keresztül megőrizték és a brikettáló gépek révén világszerte elismertté tették.

Bővebben...
 
Egy kistelepülés nagy eredményei a pelletfűtés területén

dunaszentbenedek-mapDunaszentbenedeken, a közel ezer fős Bács-Kiskun megyei kistelepülésen egy jól átgondolt energia- és pénzgazdálkodási stratégiának köszönhetően már évek óta hatékonyan működik a pellet- és biomasszafűtés.

Napjainkra a megújuló energia szinte teljes mértékben kiváltotta a fosszilis energiahordozókat a község közintézményeiben. 

Bővebben...
 
Új biogázkazán uniós segítséggel Miskolcon

A közelmúltban lezajló orosz-ukrán gázvita ismerős érzéseket ébresztett sokakban, hiszem már harmadszor ismétlődött meg, hogy egy időre bizonytalanná vált Európa gázellátása a kialakult konfliktus miatt.
A váratlan helyzetek megelőzőse és a kiszolgáltatottság csökkentése érdekében Magyarországon is egyre nagyobb érdeklődés és igény mutatkozik az alternatív, megújuló enerigaellátásra. 

Bővebben...
 
LEGO, Tuborg és CF Nielsen

Amint azt tudjuk, a dánok nem csak a söreikről és a Lego termékeikről híresek világszerte, hanem a CF Nielsen révén a brikett gyártó gépeikről is. Most rátettünk még egy lapáttal.

A világ legnagyobb brikett gyártó üzeme CF Nielsen brikettálókkal

Tizenkét darab CF Nielsen BP6500HD brikettálóval a világ legnagyobb brikett gyártó üzeme

A képen látható brikettüzem talán a világ legnagyobb teljesítményű, de mindeképp a legkorszerűbb brikett üzeme, amit valaha építettettek. A megrendlő kilétét, a szállítási szerződés részleteit és a telepítés helyszínét még előttünk is hosszú hónapokig teljes homály fedte. Az összesen tizenkettő darab BP6500 HD brikettáló egységből álló üzem éves szinten 100.000 tonna brikett előállítására képes, így az európai biomassza piac korlátait ismerve feltételeztük, hogy egy ekkora üzem csakis Európán kívül létesülhet.

Bővebben...
 
Pénzbrikett, avagy az alternatív fűtőanyag

A Baranya megyei Geresdlakon bankóktól lesznek melegek többek között az óvodák, iskolák, önkormányzati épületek, ugyanis forgalomból kivont pénzjegyekből készült brikettel fűtenek majd két idényen át a településen.
 
Bővebben...
 
Átadták a Soproni Szennyvíztisztító Telepet

Több mint hatvanezer lakost érint közvetlenül az a projekt, melynek keretében november 10-én hivatalosan is átadták az új szennyvíztisztító telepet. A fejlesztés megvalósulását az Európai Unió Kohéziós Alapja támogatta. A 4,4 milliárd forintos beruházás részeként megépült Soproni Szennyvíztisztító Telep megszűnteti a Fertő tó szennyezését, talaj- és talajvízszennyezést, és beépíthető területeket szabadít fel a szennyvíztisztító közelében .
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

Hirdetés
 

BELÉPÉSHirdetés

HULLADÉKDARÁLÓ

Az általunk ajánlott remek ár-érték arányú hulladék-daráló és aprító gépek a www.hulladek-daralo.com oldalon. Kattintson ide a jó hulladék-daráló megtekintéséhez!

Hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

SZAVAZZON!

Ön szerint a brikett vagy a pellet ismertebb a megújuló fűtőanyagok közül?
 

OLDALTÉRKÉP


brikettáló, pelletáló

Brikettáló gép, daráló és pellet gyártó gépek

Ipari darálók, aprítók, granulátorok

Pellet és brikett kereskedelem