A méret a lényeg, avagy hogyan válasszon JÓL brikettáló gépet?

Segítünk eligazodni a brikettálással kapcsolatos információtengerben, hogy saját maga is átgondolhassa, hogy önnek pontosan mire is van szüksége. Egy komplett brikett vagy pellet üzem beszerzése előtt is fontos tisztáznunk néhány alapkérdést. Vegyük tehát sorra a legfontosabb szempontokat!

  1. Milyen alapanyagból szeretnénk brikettet készíteni?
  2. Mekkora mennyiséget szeretnénk brikettálni - és ahhoz egy mechanikus brikettáló vagy egy hidraulikus brikettáló a jó választás?
  3. Milyenek a brikettálásra szánt alapanyag fizikai jellemzői (mérete, nedvességtartalma) és azok hogyan befolyásolják a technológiát?
  4. Mekkora tőkénk van, amit képesek vagyunk megmozgatni a beruházás érdekében?

Hozzászólások (4)


A hozzászólások megjelenítése/elrejtése
...
Kedves Kálmán! Ez már egy kicsit összetettebb energetiaki tervezést igényel... Általános elveket írok: ki kell számolni, hogy mekkora az ellátandó intézmények, lakóépületek éves hőigénye. Figyelembe véve a fűtési rendszer hatásfokát, hőveszteségeket stb. és a brikett vagy pellet fűtőértékét, kiszámolható, hogy egy-egy egységnek mekkora az éves szükséglete. Ezeket összeadva tervezhető a brikettáló vagy a pelletáló gép kapacitása. A tervezésnél viszont figyelembe kell venni, hogy a fűtőanyag-igény nem egyenletesen elosztva jelentkezik, hanem szezonális. Ennek kiegyenlítésére megoldás lehet pl. a több műszakos munkarend beveztése vagy komolyabb tárolókapacitás kiépítése.
Csizmadia Csaba , 2009. április. 09.
...
Domokos Mihálynak - A keményfa tökéletes alapanyag, persze szárítva. Ugyanazokon a gépeken pelletálható vagy brikettálható, mint bármilyen puhafa. Nagy előnye a keményfának, hogy fajlagosan nagyobb menniység gyártható belőle a puhafához képest. Keményfa esetén a gépeknél megadott termelési teljesítmények (pl. 400-600 kg) közül a magasabbat vehetjük figyelembe. Összefoglalva tehát a gépválasztást e tekintetben nem befolyásolja az alapanyag. Esetünkben a gépválasztásnál csak az a kérdés, hogy mennyi az óránként elérhető alapanyag.
Csizmadia Csaba , 2009. április. 09.
...
Helyi intézmények, családok hő ellátását, fűtését szeretném megoldani. Milyen gép lenne erre a legalkalmasabb?
csillik kálmán , 2009. március. 17.
...
Fűrésztelep vagyunk, keményfából dolgozunk. Érdeklődöm, hogy a keményfa pellet, vagy brikett készítésére keményfából, milyen gépet érdemes beszereznem.
Üdvözlettel: Domokos Mihály
Domokos Mihály , 2009. február. 08.

Véleménye van? Ossza meg másokkal!

kisebb | nagyobb

Cikkek | Saját írások | Boldog szülinapot CF Nielsen!

Boldog szülinapot CF Nielsen!

cfn-tortaAz 1889. február 19-én Carl Frederick Nielsen által alapított cég idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját. Sajnos a tortázásnál nem voltunk ott, de képeket küldtek a fiúk. A névadó C.F. Nielsen bizonyára örvendezik fent, hogy nevét és vele együtt a folyamatos fejlesztés eszméjét ilyen hosszú időn keresztül megőrizték és a brikettáló gépek révén világszerte elismertté tették.

Az alapító nevét viselő cég a negyvenes évek elején (több mint 70 éve) kezdett bele a brikettáló gép gyártásba, és egészen 1998-ig a Nielsen család tulajdonában volt. Ezt követően a töretlen fejlődésen és bővülésen átesett társaság felvásárolta a másik nagy skandináv brikettáló gép gyártó céget, a svédországi BOGMA AB-t.

cfn-logok

A CF Nielsen egyedülálló módon közel ezer brikettáló gépet gyártott, értékesített és telepített világszerte. Nem véletlenül ismerik a legrégibb és legmegbízhatóbb brikettáló gép gyártóként majdnem minden kontinensen. Írhatnék még arról, hogy mennyire elkötelezettek vagyunk a CO2 kibocsátás mérséklése és a tudatos energiafelhasznlás mellet, blablabla, de az ömlengés után jöjjön egy kis újdonság! Ide jutott a termékfejlesztés pár évtized alatt. Nem csak megbízhatóan működik, de gyöngyörű is, ugye?

regi-es-uj-cf-nielsen-brikettalo

Egy mértékadó örök darab - a CF Nielsen BP6510 brikettáló.

A mechanikus brikettálók újabb szériájáról (BP5510 és BP6510) ide kattintva olvashat.

Saját kutakodásom eredményeként találtam egy nem mai darabot Szlovákiában. Eredetileg Svédországból került ide 15 évnyi hasznos működés után. Elég mostoha körülmények között tartják szegényt (kint a szabadban, fedetlenül), de elég jól bírja. Kb. 500 kg brikettet gyárt óránként és közel 2000 órányit megy évente. Az 1000 tonna (45-50 millió forint értékű) legyártott brikett évente kb. 500.000 Ft-nyi alkatrész- és karbantartási költség, továbbá kb. 2 millió forintnyi energiaköltség mellett. És több mint 30 éven keresztül gyártotta a pénzt a hulladékból... Nem rossz! Reméljük, még jónéhány évig elketyeg.

cfnielsen-oldtimer

Ilyen állagú gépet nem forgalmazunk, de egy hasonló teljesítményűt tudunk ajánlani: ez a BPU 3200 mechanikus brikettáló egység. Tudod: évi 45-50 millió műszakonként- kiszámítható költségek mellett...

 

Hirdetés

 

Hozzászólások (1)

RSS-csatorna hozzászólásai
A hozzászólások megjelenítése/elrejtése
...
Ha minden igaz jövő héten üzembe helyezzük a BPU 3200 gépet.Tisztelettel meg szeretném köszönni Csabának az önzetlen segítségét. Nem ismertük egymást előtte de egy végtelenül rendes kedves és korekt, becsületes embert ismerhettem meg benned. Ilyen emberek és vállalkozások viszik előre országunkat. Köszönettel tisztelettel Várkony Kornél KésB Bioenergia Kft
Várkony Kornél , 2014. március. 09.

Véleménye van? Ossza meg másokkal!

kisebb | nagyobb

busy
 
Hirdetés
 

BELÉPÉSHirdetés

HULLADÉKDARÁLÓ

Az általunk ajánlott remek ár-érték arányú hulladék-daráló és aprító gépek a www.hulladek-daralo.com oldalon. Kattintson ide a jó hulladék-daráló megtekintéséhez!

Hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

SZAVAZZON!

Ön szerint a brikett vagy a pellet ismertebb a megújuló fűtőanyagok közül?
 

OLDALTÉRKÉP


brikettáló, pelletáló

Brikettáló gép, daráló és pellet gyártó gépek

Ipari darálók, aprítók, granulátorok

Pellet és brikett kereskedelem