Boldog szülinapot CF Nielsen!

Az 1889. február 19-én Carl Frederick Nielsen által alapított cég idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját. Sajnos a tortázásnál nem voltunk ott, de képeket küldtek a fiúk. A névadó C.F. Nielsen bizonyára örvendezik fent, hogy nevét és vele együtt a folyamatos fejlesztés eszméjét ilyen hosszú időn keresztül megőrizték és a brikettáló gépek révén világszerte elismertté tették.

Hozzászólások (1)


A hozzászólások megjelenítése/elrejtése
...
Ha minden igaz jövő héten üzembe helyezzük a BPU 3200 gépet.Tisztelettel meg szeretném köszönni Csabának az önzetlen segítségét. Nem ismertük egymást előtte de egy végtelenül rendes kedves és korekt, becsületes embert ismerhettem meg benned. Ilyen emberek és vállalkozások viszik előre országunkat. Köszönettel tisztelettel Várkony Kornél KésB Bioenergia Kft
Várkony Kornél , 2014. március. 09.

Véleménye van? Ossza meg másokkal!

kisebb | nagyobb

Cikkek | Saját írások | Mese a pályázatcsapdáról

Mese a pályázatcsapdáról

Adott egy viszonylag tehetős, eddig szolgáltatással foglalkozó, saját területén sikeres, ám a komolyabb beruházások terén átlagos képességekkel rendelkező vállalkozó. Eddigi vállalkozásai kitermeltek egy komolyabb összeget, amelyet egy újabb, brikettgyártással foglalkozó cégben szeretne jövedelmeztetni. A csapból is azt hallja, hogy rengeteg pályázat van, támogatják a vidéket, óriási pénzek folynak az EU-ból, meg hogy "Európa itt épül" és egyébként is "bennünk van"... 

Ismeri az energiaárak várható és törvényszerű növekedési tendenciáit, látja az óriási felhasználatlan növényi hulladék mennyiséget. Nosza, gondol egyet, hogy ő pedig még idén szalmabriketteket fog gyártani, mert azt hallotta, hogy ez kiváló üzlet. Ráadásul pályázni is fog, mert ugyebár milliárdokkal támogatják a vidéket.

Emberünk meg is keres minket jó időben, tavasszal, még a betakarítási szezon előtt. Hogy biztosított legyen az alapanyag, leszerződik a környékbeli gazdákkal többezer tonna szalmabála felvásárlására. Sikerül is kiválasztanunk az igényeinek megfelelő berendezéseket, technológiát. Elmondjuk neki, hogy lesz lehetőség pályázati támogatásra is, várhatóan az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében, de a pályázatok várható megjelenésének határidejét a kiírók folyamatosan változtatják, így nem tudjuk garantálni, hogy az akkor valóban meg is jelenik. Nem baj - mondja emberünk -, van nekem jó ismerősöm a vidékfejlesztési hivatalnál, ő azt mondta, majd elintézi a pályázatot, az a tuti. Arról már kevesebb szó esett, hogy a pályázati pénzeket általában utólag, a beruházás megvalósítását követően utalják, tehát valahogy a köztes időszakot előre meg kell finanszírozni.

Itt jött az első pofon! Csak nem jelentek meg a várva várt pályázatok. Ha nincs élő pályázati kiírás, akkor még a helyi vidékfejlesztési atyaúristen sem tud pályázatot nyerni, akármekkora mellénnyel  ígérgeti is! 2007. novembere óta csak tologatják a vidékfejlesztési pályázatok megjelenését (egyébként most, 2008. októberének elején valóban kezdenek megjelenni - ha jól láttam, akkor november 30-i beadási határidővel. Tehát szokás szerint szinte alig van idő, de mostanra már megszokhattuk ...).

A lényeg, hogy emberünk addig várt a pályázatokra, míg ősz lett és le vissza kellett mondania a lekötött szalmamannyiséget, amelyből a briketteket gyártotta volna. Ellenben, ha ránk hallgat és tavasszal elindítja a beszerzést úgy, hogy a meglévő önerő mellett hitelből finanszírozza a beruházást, akkor közel fél éven át gyárthatta és értékesíthette volna a brikettet, így mostanra akár kitermelhette volna a beruházás költségét is.

Nem azt akarom ezzel mondani, hogy ne pályázzon, vagy ne higgyen a mindent ígérő pályázatíróknak, azt pedig végképp nem, hogy mindenáron hitelből fejlesszen. Csak arra hívom fel a figyelmét, hogy gondosan tervezze meg a beruházás lebonyolítását. Nem elég, ha van brikettálható alapanyag (fa, faforgács, fűrészpor, szalma, repce stb.), nem elég ha van egy kiváló brikettálási technológia, és önmagában még az is kevés, ha a le nem gyártott brikettre már szerződött vevője is van.

Hogy az elején is elkerülje a csapdákat, olvassa el cikkünket a beruház előkészítéséről
és az üzleti tervezés jelentőségéről!

Hozzászólások (1)

RSS-csatorna hozzászólásai
A hozzászólások megjelenítése/elrejtése
...
Tisztelettel üdvözlöm!

Örömmel olvasom az oldal írásait ,melyek valóban közelebb visznek a témában.
Hasznos a tervezési segédlet.Én is erős késztetést érzek egy brikettáló üzem(ecske)
létrehozására,alapanyag bőven ,biztos hazai és nyugati piac,csak a kezdő tőke kevés.Talán egy használt ,olcsó ,kis teljesítményű géppel elkezdeni,és később fejleszteni?
Ha nem terhes véleményezni e gondolataimat,és arra érdemesnek találtatik,köszönettel fogadok minden hozzászólást.

Egy adat:heti 10t keményfa fűrészpor-forgács

Üdvözlettel:Lajos István Győr
LAJOS I , 2009. április. 07.

Véleménye van? Ossza meg másokkal!

kisebb | nagyobb

busy
 
Hirdetés
 

BELÉPÉSHirdetés

HULLADÉKDARÁLÓ

Az általunk ajánlott remek ár-érték arányú hulladék-daráló és aprító gépek a www.hulladek-daralo.com oldalon. Kattintson ide a jó hulladék-daráló megtekintéséhez!

Hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

SZAVAZZON!

Ön szerint a brikett vagy a pellet ismertebb a megújuló fűtőanyagok közül?
 

OLDALTÉRKÉP


brikettáló, pelletáló

Brikettáló gép, daráló és pellet gyártó gépek

Ipari darálók, aprítók, granulátorok

Pellet és brikett kereskedelem