Pénz a lelke mindennek - a brikettálásnak is

Tetszik vagy sem, minden komoly fejlesztés előtt - és a brikettáló üzemek létesítését én már ide sorolom - beruházási (üzleti) tervet kell készíteni. Figyelembe kell venni a berendezések, technológiák költségeit, a szállítás, a telepítés költségét, a működéhez szükséges személyi és infrastrukturális (üzemeltetés, közművek stb.) költségeket, a bejövő és kimenő pénzáramlásokat (cash flow), sőt a lehetséges kockázatokat is!

Hozzászólások (1)


A hozzászólások megjelenítése/elrejtése
...
hali. ha en szalmabol szeretnek brikettet gyartani,akkor milyen daralo kell hozza?meg hat mi egyeb? koszi avalaszt. Hali..
KATONA LAJOS , 2009. szeptember. 07.

Véleménye van? Ossza meg másokkal!

kisebb | nagyobb

Pelletálók | Pelletálók | Pellet gyártó gépek

Pellet gyártó gépek
 

pellet gyártó gépAz általunk forgalmazott pelletáló gépek présszerkezete, a pelletálandó alapanyag adagolása egyedülálló, szabadalmaztatott fejlesztés. Azonban pellet gyártó gépeink talán legfontosabb előnye, hogy a tervezésüknél kiemelt szempont volt az energiahatékonyság. Ennek köszönhetően egy kilowatt energia felhasználásával akár 18 kg pelletet is előállíthatunk. Miért fontos ez? Mert azonos egyéb körülményeket feltételezve (bérleti díjak, alapanyag- és szállítási költségek, bérek, járulékok stb.) a pelletgyártó gépek árán kívül azok élettartama mellett ez a harmadik legfontosabb tényező. Hiszen a pellet előállítási költsége a berendezés beszerzési árától, a kapacitásától és élettartamától, valamint kiemelten a termékbe épülő energiaköltségektől függ. Kisebb költséggel előállított pellet pedig versenyképesebb áron vagy nagyobb haszonnal értékesíthető (mert ugye nem csak környezetvédelmi megfontolásból fektet be valaki tíz- vagy százmilliókat egy pelletáló üzembe, hanem gyors megtérülést is vár tőle). A pelletáló gépek öt kategóriában (PICO-MINI-ECO-MIDI-PLUS) rendelhetők. Olvassa tovább cikkünket, hogy megtudja, melyik a legmegfelelőbb az ön igényeinek!

 

A PICO és MINI kategória gépeit elsősorban kisebb fafeldolgozó- vagy asztalosüzemeknek ajánljuk, amelyek saját termelésük hulladékából kívánnak pelletet gyártani.

 

pico

 

mini

Az ECO sorozat gépei alacsony energiafelhasználás mellett is optimális termelési kapacitással működtethetőek, az energiahatékonyságnak köszönhetően kifejezetten gazdaságossá válik a pelletgyártás. 

eco

 

A középkategóriás MIDI pelletáló gépek akár önállóan, akár több gép üzembe állításával már alkalmasabbak kereskedelmi mennyiség előállítására, így a kis-középkategóriás pelletüzemek számára ideális megoldást nyújtanak.

midi

A pelletgépek közül teljesítményben és robusztusságban is kiemelkednek a PLUS kategória gépei. Az egy tonnás teljesítménytől akár a két és fél tonnás óránkénti kapacitásig a professzionális pelletgyárak elnyűhetetlen termelőeszközei lehetnek.

plus

Amikor a brikettálógép választékunk mellé pelletáló gépeket gyártó partnert kerestünk, fontos szempont volt, hogy nagy hagyományokkal és komoly tapasztalattal rendelkező gyártóval működjünk együtt. Rögtön elvetettük az egyébként olcsó, de minőségben gyenge távolkeleti gépeket és a megfizethetetlen nyugat európai konstrukciókat. Elvárásunk volt, hogy a legkisebb üzemektől a legnagyobb befektetők igényeit is le tudjuk fedni olyan gépválasztékkal, amelyek energiahatékonysága lényegesen jobb mint a versenytáraié. Hiszen mi értelme magas energiaköltségekkel drágán előállított pelletet gyártani?

Számos látogatás, tanulmányozás, egyeztetés eredményeként olyan olasz partnert találtunk, amely mögött több mint 30 éves gépgyártási tapasztalt áll. Nem csak egyszerűen pelletgépet gyártanak, hanem hozzánk hasonlóan képesek együttgondolkodni a megrendelőkkel, és készek arra, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást - legyen szó a pellet üzem technológiai vagy műszaki tervezéséről, megvalósításáról vagy egy új típusú alapanyag teszteléséről.

A pelletáló gépek szükség szerint számos előkészítő berendezéssel, kiegészítővel rendelhetők, attól függően, hogy milyenek a pelletálásra szánt alapanyag jellemzői, illetve milyen egyéb elvárásai vannak a befektetéssel kapcsolatban.

A pellet gyártásánál – hasonlóan a brikettálógépek igényeihez - nagyon fontos tényező az alapanyag nedvességtartalma. A pelletgépbe kerülő alapanyagnak 8-12%-os nedvességtartalmúnak és 0,5-1,5 mm szemcseméretűnek kell lennie. A termelékenység és a matricák beállítása alapanyagfüggő, ezért minden egyes rendelés esetén alapanyagmintát is kérünk.

A pelletáló gépen kívül tehát szükséges lehet

  • aprítógép,
  • biomassza-szárító (dobszárító vagy szalagos szárító)
  • finomító berendezés,
  • különböző elszívó, porleválasztó és alapanyagtovábbító rendszerek,
  • alapanyagtároló silók,
  • majd a pelletáló gépet követően egy komplett pelletcsomagoló sor.

E berendezések természetesen nem minden esetben szükségesek, illetve alapanyagtól vagy egyedi igénytől függően további eszközök is azzá válhatnak. A teljes technológia összeállítására tudunk javaslatot tenni, így az összes szükséges kiegészítő berendezéssel együtt vállaljuk akár komplett pellet üzemek létesítését.

Ha a pelletálás és a pelletgépek általános működéséről, a szükséges kiegészítő berendezésekről többet szeretne megtudni, kattintson ide: pelletáló gépek, pellet gyártás.

Olvasson többet komplex szolgáltatásainkról és kérje ajánlatunkat új pelletáló üzeme létrehozására!

Regisztráció és bejelentkezés után ide kattintva böngészheti webkatalógusunkat!

Hozzászólások (9)

RSS-csatorna hozzászólásai
A hozzászólások megjelenítése/elrejtése
...
Bambuszból is lehet pelletet készíteni, bár még nem próbáltuk. Tudomásom szerint a bambusz közeli rokonságban van pl. a miscanthus-szal, mindkettő a perjefélék rendjébe tartozik. A miscanthus-pelletet már gyártottunk, nagyon jó minőségű lesz a pellet, a fűtőértéke is kimagasló és nem problémás az elégetése (mint pl. az energiafű vagy szalma esetén). Szóval véleményem szerint lehet bambuszból pelletet gyártani, de ha egy kisebb mennyiség esetleg rendelkezésre áll, örömmel csinálunk egy tesztet, hogy lássuk az eredményt.
Pellet gyárthatósági teszttel kapcsolatban kérem, írjon az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre vagy hívjon minket az alábbi számon: 06-1-430-1556
Csizmadia Csaba , 2014. szeptember. 10.
...
Lehet bambuszból pelletet késziteni?
Gergely József , 2014. szeptember. 09.
...
A pellet gyártó gép VTSZ száma: 84793010
brikettalo.hu , 2014. augusztus. 26.
...
VTSZ száma érdekelne a pellet gyártó gépnek pályázathoz..meg tudnák adni?

Üdv: Kállai Zoltán
Kállai Zoltán , 2014. augusztus. 25.
...
arra gondoltam h ogyy háztartási méretben is gyártanak ilyen pelletáló vagy brikettáló gépeket sajnálom thogy ilyen nincs de amiket itt láttam csodáltam és nagyon tetszet
szélesy gyula , 2011. december. 08.
...
Kisebb asztalos műhelyben keletkező hulladékot szeretném tüzelhető formába alakítani. Önök szerint melyik lenne inkább gazdaságosabb, a brikett vagy a pellet? És mennyibe kerülne egy megfelelő rendszer felállítása?
Válaszukat előre is köszönöm!
Hegedűs Arnold , 2011. február. 16.
...
Az energiafű pelletálásra alkalmas gépsor ára attól függ, hogy mekkora mennyiséget szeretnének feldogozni. A teljes technológiához optimális esetben zükség van bálabontóra, finomítóra, csigákra és/vagy szállítószalagokra, elszívóventillátorokra, tárolósilóra és természetesen a pelletáló gépre, amelynek a matricája kifejezetten az energiafű-pellethez lett legyártva, továbbá a vevői igénytől függően valamilyen csomagolási megoldásra. Mindig figyelembe kell venni, hogy a pelletálásra szánt energiafűnek száraznak kell lennie, tehát az egyébként szárazan bekerülő alapanyagot fedett, száraz, lehetőleg fűtött helyen kell tárolni. Ha nem kellően száraz az anyag, akkor szárítóra is szükség lesz.
Példaként egy szárító nélküli, 300-450 kg/óra teljesítményű komplett pelletáló sor (előkészítő gépekkel, pelletálóval, zsákos csomagolóval) jelenlegi áron kb. 30 millió Ft körüli beruházást igényel. A ár annak függvényében változhat felfelé és lefelé egyaránt, hogy milyen egyedi igények, lehetőségek vannak az önök oldaláról.
Egy kisüzemi (50-110 kg/óra teljesítményű) pelletáló gép finomítóval együtt már kb. 4 milliós befektetéssel pénztemelésre fogható, így azok számára is elérhető a technológia, akik csak saját hulladékukat szeretnék pelletálni. (Egy videó: http://www.youtube.com/watch?v=HFnvu5qviF4 )
Csizmadia Csaba , 2010. január. 28.
...
Energia fű hasznosításához érdekelne az üzemi típusú gépsor, milyen nagyságú beruházást igényel, s a beruházáshoz milyen pályázatokat lehetne igénybe venni?
Kovács János , 2010. január. 26.
...
A pelletgép-midi b tipusú gép érdekel. A peletet szója és búza szalmából lenne készítve mi és milyen gép szükséges még a peletáló gép mellé az előállításhoz?
Ez a gép vagy gépsor mennyibe kerülhet (eur) ?
Kádas Csaba , 2009. november. 11.

Véleménye van? Ossza meg másokkal!

kisebb | nagyobb

busy
 
Hirdetés
 

BELÉPÉSHirdetés

HULLADÉKDARÁLÓ

Az általunk ajánlott remek ár-érték arányú hulladék-daráló és aprító gépek a www.hulladek-daralo.com oldalon. Kattintson ide a jó hulladék-daráló megtekintéséhez!

Hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

OLDALTÉRKÉP


brikettáló, pelletáló

Brikettáló gép, daráló és pellet gyártó gépek

Ipari darálók, aprítók, granulátorok

Pellet és brikett kereskedelem