LEGO, Tuborg és CF Nielsen

Amint azt tudjuk, a dánok nem csak a söreikről és a Lego termékeikről híresek világszerte, hanem a CF Nielsen révén a brikett gyártó gépeikről is. Most rátettünk még egy lapáttal.

Tizenkét darab CF Nielsen BP6500HD brikettálóval a világ legnagyobb brikett gyártó üzeme

A képen látható brikettüzem talán a világ legnagyobb teljesítményű, de mindeképp a legkorszerűbb brikett üzeme, amit valaha építettettek. A megrendlő kilétét, a szállítási szerződés részleteit és a telepítés helyszínét még előttünk is hosszú hónapokig teljes homály fedte. Az összesen tizenkettő darab BP6500 HD brikettáló egységből álló üzem éves szinten 100.000 tonna brikett előállítására képes, így az európai biomassza piac korlátait ismerve feltételeztük, hogy egy ekkora üzem csakis Európán kívül létesülhet.

Brikettáló gép | CF Nielsen mechanikus brikettáló gép
CF Nielsen mechanikus brikettáló gépek

A mechanikus brikettálók jellemzően a nagyobb, óránként és gépenként 300-1800 kg közötti termelésű üzemek kiszolgálására alkalmasak.

brikettek_kicsiA piacvezető dán CF Nielsen cég mechanikus brikettálója lényegében egy excentrikus prés. A folyamatos forgást végző lendkerékhez csatlakozó dugattyú egy kúpos hüvelyen keresztül préseli briketté az alapanyagot. A mechanikus brikettálókban a brikettáláshoz szükséges nyomást kizárólag az eltérő kúposságú, ezáltal eltérő ellenállású préshüvely beépítésével lehet szabályozni. Az elvárt termékminőség eléréséhez ezért különböző típusú alapanyagok esetén eltérő préshüvelyek szükségesek.

CFN-BP_6000_automaticbriquettes_resizeMivel a mechanikus brikettáló préserejét közvetlenül elektromos motor biztosítja (szemben a hidraulikus brikettálók hidraulikarendszerével), és a préselés során fellépő energiaveszteség korlátozott, így a gyártókapacitás a teljesítményfelvétellel arányos.
A mechanikus brikettálók élettartama lényegesen hosszabb mint a hidraulikus préseké. Nagy mennyiség feldolgozása esetén hosszú távon a mechanikus brikettáló kedvezőbb megtérülést biztosít a hidraulikus brikettálókhoz képest.

A mechanikus brikettáló berendezés sűrítőterében kifejtett nagy nyomásnak (kb. 2000 kg/cm2) köszönhetően kialakuló anyagszerkezettel kiváló minőségű, tartós brikettek készülnek. Kategóriájában a legalapcsonyabb fajlagos enerigafelhasználással párosuló kimagasló termelési kapacitás teszi a mechanikus brikettáló gépeinket  hamar megtérülő beruházássá.

CFN_logo_resizeMindezen kedvező tulajdonságok tették elismertté és a világ vezető brikettálógép gyártójává a dán C.F. Nielsen brikettálógépeit a világ számos országában. Most ön előtt is nyitott a lehetőség, hogy hulladékgazdálkodási rendszerét fejlesztve a keletkező brikettálható hulladékok révén növelje bevételét vagy csökkentse fűtési költségeit.

Nézze meg a mechanikus brikettálóról, valamint a hozzá kapcsolódó technológiáról készült rövid videót! Rövidesen akár önnél is működhet egy hasonló.A takarékos BPU brikettáló egység (akár 600 kg/óra brikett)

cf-nielsen-bpu-3200-brikettalo-uj

A legújabb fejlesztések eredményeként örömmel mutatjuk be a verhetetlenül kedvező ár-érték arányú CF Nielsen BPU (Briquette Press Unit) brikettgyártó egységeket. A BPU rövidítés egy olyan kompakt, mégis széles körben alkalmazható mechanikus brikettáló-egységet takar, amely alapfelszereltségével és energiahatékonyságával is veri az erős nemzetközi mezőnyt. Alapos elemzések és műszaki fejlesztések hatására termelési kapacitása további 20%-kal növekedett - a továbbfejelsztett présrendszernek és számítógépes vezérlésnek köszönhetően - ugyanakkora energiafelhasználás mellett. De nem csak ebben egyedülálló! Ára 30%-kal alacsonyabb, mint ha külön-külön vásárolná meg a silót, a brikettálógépet, az olajhűtő-fűtő egységet és az érintőképernyős vezérlést. CF Nielsen BPU 3200 brikettáló gép induló ára nettó 89.000 EUR.

Letölthető fileok:
DOWNLOAD_THIS_FILE_Scfn-bpu-brikettalo-sorozat.pdf[CF Nielsen BPU brikettáló gépek adatlapja]87 Kb
Bővebben...
 
CF Nilesen BP 2000 mechanikus brikettáló (max. 225 kg/óra)

BP_2000_brikettaloA BP 2000 a mechanikus brikettálóink családjának legkisebb tagja. Elsősorban azoknak a vállalkozásoknak jó választás, ahol a brikettálásra szánt alapanyag (fa- vagy faszármazékok hulladékai) éves mennyisége nem haladja meg az 1000 tonnát. Óránként maximum 225 kg teljesítményre képes. A teljesítmény nagyban függ az alapanyag fajtájától és minőségétől.

Bővebben...
 
CF Nielsen BP 3200 mechanikus brikettáló (max. 600 kg/óra)

BP_3200_brikettalo

A BP 3200 közepes teljesítményű mechanikus brikettáló. Elsősorban olyan vállalkozás számára alkalmas, ahol a brikettálásra szánt alapanyag (fa- vagy faszármazékok és egyéb biomassza hulladékai) éves mennyisége 1000 – 3000 tonna közé esik. Standard és automata változatban rendelhető, maximum 600 kg/óra teljesítménnyel.

Bővebben...
 
CF Nielsen BP 4000 mechanikus brikettáló (max. 750 kg/óra)

BP_4000_brikettaloA BP 4000 egy erős felépítésű, közepes teljesítményű mechanikus brikettáló. Azon vállalkozások számára alkalmas, ahol a brikettálásra szánt alapanyag (fa- vagy faszármazékok és egyéb biomassza hulladékai) éves mennyisége 2000 – 4000 tonna közé esik. Standard és automata felszereltséggel rendelhető. Óránkénti teljesítménye elérheti akár a 750 kg-ot is.

Bővebben...
 
CF Nielsen BP 5000 mechanikus brikettáló (max. 1200 kg/óra)

BP_5000_brikettaloA BP 5000 brikettálógép két változata (standard és automata) a közepes és nagy kapacitású - elsősorban ipari felhasználású - brikett előállítását célzó vállalkozások ideális brikettprése. A BP 5000 brikettáló erős és megbízható szerkezet, akár két független elektromos vezérlőrendszerrel. Kapacitásának felső határa 1200 kg/óra.

Bővebben...
 
CF Nielsen BP 5500 mechanikus brikettáló (max. 1400 kg/óra)

BP_5500_brikettaloA BP 5500 brikettálógép két változata (automata és HD) kifejezetten a brikettgyártásra létrejött, nagy mennyiségű lakossági vagy ipari felhasználású briketteket gyártó vállalkozások számára ajánljuk. A BP 5500 egy nagyon megbízható és erős brikettáló gép. Óránként akár 1400 kg brikett előállítására is képes kedvező, 55 kW energiafelhasználás mellett. A HD változat kopóalkatrészei speciális alapanyagokból, különleges felületkezeléssel készültek, hogy még tovább csökkentsük az üzemeltetési költésgeket!

Bővebben...
 
CF Nielsen BP 6000 mechanikus brikettáló (max. 1800 kg/óra)

BP_6000_brikettaloA BP 6000 HD mechanikus brikettáló prés a magas minőségi és mennyiségi elvárasokkal rendelkező, elsősorban lakossági felhasználású briketteket előállító brikettgyárak jó választása. A BP 6000 széria erős felépítésű, nagy teljesítményű mechanikus brikettáló, amely két változatban érhető el. Óránként akár 1800 kg brikett előállítására is képes kedvező, 55 kW energiafelhasználás mellett. A HD változat nagyon jól bírja a kemény munkát. Köszönhető ez a legnagyobb igénybevételnek kitett kopóalkatrészek speciális alapanyagának és különleges felületkezelésének.

Bővebben...
 
CF Nielsen BP 6500 mechanikus brikettáló (max. 1800 kg/óra)

BP_6000_brikettaloA CF Nielsen gyár BP 6500 HD jelű gépe a brikettálógépek Rolls-Royce-a - csak azoknak, akiknek a legjobb sem elég! Irtózatosan erős, mégis elegáns és finom, mint egy műszer. A BP 6500 HD mechanikus brikettáló szériatartozéka az érintőképernyős továbbfejlesztett gyártásvezérlő rendszer (ABCS), amely szinte önműködővé teszi a brikettgyártást. A kifejezetten a brikettgyártásra létrejött, és lakossági brikettet gyártó vállalkozások számára ajánljuk. A BP 6500 HD brikettáló prés megerősített erőátviteli rendszerrel és a saját IP címen interneten keresztül közvetlenül elérhető továbbfejlesztett gyártásvezérlő rendszerrel (ABCS) rendelkezik. Kopóalkatrészei a BP 5500 HD és a BP 6000 HD modellnél bemutatott élettartamnövelő megoldásokat tartalmazzák.

Bővebben...
 


Hirdetés
 

BELÉPÉSHirdetés

HULLADÉKDARÁLÓ

Az általunk ajánlott remek ár-érték arányú hulladék-daráló és aprító gépek a www.hulladek-daralo.com oldalon. Kattintson ide a jó hulladék-daráló megtekintéséhez!

Hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

SZAVAZZON!

Ön szerint a brikett vagy a pellet ismertebb a megújuló fűtőanyagok közül?
 

OLDALTÉRKÉP


brikettáló, pelletáló

Brikettáló gép, daráló és pellet gyártó gépek

Ipari darálók, aprítók, granulátorok

Pellet és brikett kereskedelem