Brikett vagy pellet?

A pellet méretei és kezelhetősége révén talán ismertebb mint a brikett, de ha befektetői, gyártói szemmel vizsgáljuk, azt tapasztaljuk, hogy a brikettálási technológia és a brikett mint termék vonzó alternatíva a pellett mellett.

Brikettáló gép | CF Nielsen mechanikus brikettáló gép
CF Nielsen mechanikus brikettáló gépek

A mechanikus brikettálók jellemzően a nagyobb, óránként és gépenként 300-1800 kg közötti termelésű üzemek kiszolgálására alkalmasak.

brikettek_kicsiA piacvezető dán CF Nielsen cég mechanikus brikettálója lényegében egy excentrikus prés. A folyamatos forgást végző lendkerékhez csatlakozó dugattyú egy kúpos hüvelyen keresztül préseli briketté az alapanyagot. A mechanikus brikettálókban a brikettáláshoz szükséges nyomást kizárólag az eltérő kúposságú, ezáltal eltérő ellenállású préshüvely beépítésével lehet szabályozni. Az elvárt termékminőség eléréséhez ezért különböző típusú alapanyagok esetén eltérő préshüvelyek szükségesek.

CFN-BP_6000_automaticbriquettes_resizeMivel a mechanikus brikettáló préserejét közvetlenül elektromos motor biztosítja (szemben a hidraulikus brikettálók hidraulikarendszerével), és a préselés során fellépő energiaveszteség korlátozott, így a gyártókapacitás a teljesítményfelvétellel arányos.
A mechanikus brikettálók élettartama lényegesen hosszabb mint a hidraulikus préseké. Nagy mennyiség feldolgozása esetén hosszú távon a mechanikus brikettáló kedvezőbb megtérülést biztosít a hidraulikus brikettálókhoz képest.

A mechanikus brikettáló berendezés sűrítőterében kifejtett nagy nyomásnak (kb. 2000 kg/cm2) köszönhetően kialakuló anyagszerkezettel kiváló minőségű, tartós brikettek készülnek. Kategóriájában a legalapcsonyabb fajlagos enerigafelhasználással párosuló kimagasló termelési kapacitás teszi a mechanikus brikettáló gépeinket  hamar megtérülő beruházássá.

CFN_logo_resizeMindezen kedvező tulajdonságok tették elismertté és a világ vezető brikettálógép gyártójává a dán C.F. Nielsen brikettálógépeit a világ számos országában. Most ön előtt is nyitott a lehetőség, hogy hulladékgazdálkodási rendszerét fejlesztve a keletkező brikettálható hulladékok révén növelje bevételét vagy csökkentse fűtési költségeit.

Nézze meg a mechanikus brikettálóról, valamint a hozzá kapcsolódó technológiáról készült rövid videót! Rövidesen akár önnél is működhet egy hasonló.A takarékos BPU brikettáló egység (akár 600 kg/óra brikett)

cf-nielsen-bpu-3200-brikettalo-uj

A legújabb fejlesztések eredményeként örömmel mutatjuk be a verhetetlenül kedvező ár-érték arányú CF Nielsen BPU (Briquette Press Unit) brikettgyártó egységeket. A BPU rövidítés egy olyan kompakt, mégis széles körben alkalmazható mechanikus brikettáló-egységet takar, amely alapfelszereltségével és energiahatékonyságával is veri az erős nemzetközi mezőnyt. Alapos elemzések és műszaki fejlesztések hatására termelési kapacitása további 20%-kal növekedett - a továbbfejelsztett présrendszernek és számítógépes vezérlésnek köszönhetően - ugyanakkora energiafelhasználás mellett. De nem csak ebben egyedülálló! Ára 30%-kal alacsonyabb, mint ha külön-külön vásárolná meg a silót, a brikettálógépet, az olajhűtő-fűtő egységet és az érintőképernyős vezérlést. CF Nielsen BPU 3200 brikettáló gép induló ára nettó 89.000 EUR.

Letölthető fileok:
DOWNLOAD_THIS_FILE_Scfn-bpu-brikettalo-sorozat.pdf[CF Nielsen BPU brikettáló gépek adatlapja]87 Kb
Bővebben...
 
CF Nilesen BP 2000 mechanikus brikettáló (max. 225 kg/óra)

BP_2000_brikettaloA BP 2000 a mechanikus brikettálóink családjának legkisebb tagja. Elsősorban azoknak a vállalkozásoknak jó választás, ahol a brikettálásra szánt alapanyag (fa- vagy faszármazékok hulladékai) éves mennyisége nem haladja meg az 1000 tonnát. Óránként maximum 225 kg teljesítményre képes. A teljesítmény nagyban függ az alapanyag fajtájától és minőségétől.

Bővebben...
 
CF Nielsen BP 3200 mechanikus brikettáló (max. 600 kg/óra)

BP_3200_brikettalo

A BP 3200 közepes teljesítményű mechanikus brikettáló. Elsősorban olyan vállalkozás számára alkalmas, ahol a brikettálásra szánt alapanyag (fa- vagy faszármazékok és egyéb biomassza hulladékai) éves mennyisége 1000 – 3000 tonna közé esik. Standard és automata változatban rendelhető, maximum 600 kg/óra teljesítménnyel.

Bővebben...
 
CF Nielsen BP 4000 mechanikus brikettáló (max. 750 kg/óra)

BP_4000_brikettaloA BP 4000 egy erős felépítésű, közepes teljesítményű mechanikus brikettáló. Azon vállalkozások számára alkalmas, ahol a brikettálásra szánt alapanyag (fa- vagy faszármazékok és egyéb biomassza hulladékai) éves mennyisége 2000 – 4000 tonna közé esik. Standard és automata felszereltséggel rendelhető. Óránkénti teljesítménye elérheti akár a 750 kg-ot is.

Bővebben...
 
CF Nielsen BP 5000 mechanikus brikettáló (max. 1200 kg/óra)

BP_5000_brikettaloA BP 5000 brikettálógép két változata (standard és automata) a közepes és nagy kapacitású - elsősorban ipari felhasználású - brikett előállítását célzó vállalkozások ideális brikettprése. A BP 5000 brikettáló erős és megbízható szerkezet, akár két független elektromos vezérlőrendszerrel. Kapacitásának felső határa 1200 kg/óra.

Bővebben...
 
CF Nielsen BP 5500 mechanikus brikettáló (max. 1400 kg/óra)

BP_5500_brikettaloA BP 5500 brikettálógép két változata (automata és HD) kifejezetten a brikettgyártásra létrejött, nagy mennyiségű lakossági vagy ipari felhasználású briketteket gyártó vállalkozások számára ajánljuk. A BP 5500 egy nagyon megbízható és erős brikettáló gép. Óránként akár 1400 kg brikett előállítására is képes kedvező, 55 kW energiafelhasználás mellett. A HD változat kopóalkatrészei speciális alapanyagokból, különleges felületkezeléssel készültek, hogy még tovább csökkentsük az üzemeltetési költésgeket!

Bővebben...
 
CF Nielsen BP 6000 mechanikus brikettáló (max. 1800 kg/óra)

BP_6000_brikettaloA BP 6000 HD mechanikus brikettáló prés a magas minőségi és mennyiségi elvárasokkal rendelkező, elsősorban lakossági felhasználású briketteket előállító brikettgyárak jó választása. A BP 6000 széria erős felépítésű, nagy teljesítményű mechanikus brikettáló, amely két változatban érhető el. Óránként akár 1800 kg brikett előállítására is képes kedvező, 55 kW energiafelhasználás mellett. A HD változat nagyon jól bírja a kemény munkát. Köszönhető ez a legnagyobb igénybevételnek kitett kopóalkatrészek speciális alapanyagának és különleges felületkezelésének.

Bővebben...
 
CF Nielsen BP 6500 mechanikus brikettáló (max. 1800 kg/óra)

BP_6000_brikettaloA CF Nielsen gyár BP 6500 HD jelű gépe a brikettálógépek Rolls-Royce-a - csak azoknak, akiknek a legjobb sem elég! Irtózatosan erős, mégis elegáns és finom, mint egy műszer. A BP 6500 HD mechanikus brikettáló szériatartozéka az érintőképernyős továbbfejlesztett gyártásvezérlő rendszer (ABCS), amely szinte önműködővé teszi a brikettgyártást. A kifejezetten a brikettgyártásra létrejött, és lakossági brikettet gyártó vállalkozások számára ajánljuk. A BP 6500 HD brikettáló prés megerősített erőátviteli rendszerrel és a saját IP címen interneten keresztül közvetlenül elérhető továbbfejlesztett gyártásvezérlő rendszerrel (ABCS) rendelkezik. Kopóalkatrészei a BP 5500 HD és a BP 6000 HD modellnél bemutatott élettartamnövelő megoldásokat tartalmazzák.

Bővebben...
 


Hirdetés
 

BELÉPÉSHirdetés

HULLADÉKDARÁLÓ

Az általunk ajánlott remek ár-érték arányú hulladék-daráló és aprító gépek a www.hulladek-daralo.com oldalon. Kattintson ide a jó hulladék-daráló megtekintéséhez!

Hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

SZAVAZZON!

Ön szerint a brikett vagy a pellet ismertebb a megújuló fűtőanyagok közül?
 

OLDALTÉRKÉP


brikettáló, pelletáló

Brikettáló gép, daráló és pellet gyártó gépek

Ipari darálók, aprítók, granulátorok

Pellet és brikett kereskedelem