Brikett vagy pellet?

A pellet méretei és kezelhetősége révén talán ismertebb mint a brikett, de ha befektetői, gyártói szemmel vizsgáljuk, azt tapasztaljuk, hogy a brikettálási technológia és a brikett mint termék vonzó alternatíva a pellett mellett.

Hozzászólások (0)


A hozzászólások megjelenítése/elrejtése

Véleménye van? Ossza meg másokkal!

kisebb | nagyobb

Brikettáló gép
Brikettálók
 • CF Nielsen mechanikus brikettáló gépek   ( 8 cikk )

  A mechanikus brikettálók jellemzően a nagyobb, óránként és gépenként 300-1800 kg közötti termelésű üzemek kiszolgálására alkalmasak.

  brikettek_kicsiA piacvezető dán CF Nielsen cég mechanikus brikettálója lényegében egy excentrikus prés. A folyamatos forgást végző lendkerékhez csatlakozó dugattyú egy kúpos hüvelyen keresztül préseli briketté az alapanyagot. A mechanikus brikettálókban a brikettáláshoz szükséges nyomást kizárólag az eltérő kúposságú, ezáltal eltérő ellenállású préshüvely beépítésével lehet szabályozni. Az elvárt termékminőség eléréséhez ezért különböző típusú alapanyagok esetén eltérő préshüvelyek szükségesek.

  CFN-BP_6000_automaticbriquettes_resizeMivel a mechanikus brikettáló préserejét közvetlenül elektromos motor biztosítja (szemben a hidraulikus brikettálók hidraulikarendszerével), és a préselés során fellépő energiaveszteség korlátozott, így a gyártókapacitás a teljesítményfelvétellel arányos.
  A mechanikus brikettálók élettartama lényegesen hosszabb mint a hidraulikus préseké. Nagy mennyiség feldolgozása esetén hosszú távon a mechanikus brikettáló kedvezőbb megtérülést biztosít a hidraulikus brikettálókhoz képest.

  A mechanikus brikettáló berendezés sűrítőterében kifejtett nagy nyomásnak (kb. 2000 kg/cm2) köszönhetően kialakuló anyagszerkezettel kiváló minőségű, tartós brikettek készülnek. Kategóriájában a legalapcsonyabb fajlagos enerigafelhasználással párosuló kimagasló termelési kapacitás teszi a mechanikus brikettáló gépeinket  hamar megtérülő beruházássá.

  CFN_logo_resizeMindezen kedvező tulajdonságok tették elismertté és a világ vezető brikettálógép gyártójává a dán C.F. Nielsen brikettálógépeit a világ számos országában. Most ön előtt is nyitott a lehetőség, hogy hulladékgazdálkodási rendszerét fejlesztve a keletkező brikettálható hulladékok révén növelje bevételét vagy csökkentse fűtési költségeit.

  Nézze meg a mechanikus brikettálóról, valamint a hozzá kapcsolódó technológiáról készült rövid videót! Rövidesen akár önnél is működhet egy hasonló.

 • Hidraulikus brikettáló gépek   ( 0 cikk )

  A hidraulikus brikettáló berendezések alkalmazását elsősorban azoknál a kisebb termelésű vállalkozásoknál javasoljuk, ahol a brikettálandó mennyiség 200 kg/óra alatt van.

  A mechanikus brikettálókhoz hasonlóan a hidraulikus brikettálók szintén tömör brikettek készítésére alkalmasak, azonban az általuk előállított brikettek szilárdsága és sűrűsége kissé alacsonyabb, mint a mechanikus brikettálókkal előállítottaké.

  Hidraulikus brikettáló

  A mechanikus, elektronikus és hidraulikus részegységekre, illetve az összeszerelés minőségére természetesen ugyanolyan kiemelt figyelmet fordítottak a gyártás során, mint a többi sorozat brikettáló gépeinél, csak ez a konstrukció alacsonyabb igénybevételre és kisebb mennyiségek feldolgozására ideális.

  A sorozat hidraulikus brikettáló gépei olajhűtő nélkül azoknál a kis cégeknél nyújtanak ideális megoldást, ahol napi néhány órában, nem folyamatos üzemben szükséges az alapanyag feldolgozása. A hidarulikus brikettálók között is találunk azonban olyan berendezéseket, amelyek akár 200 kg/ óra brikett előállítására képesek, és a beépített olajhűtőnek köszönhetően akár a nap 24 órájában működtethetők.

  A hidraulikus berikettálók alkalmasak faapríték, fűrészpor vagy számos egyéb hulladék - köztük a papír-, műanyag-, textil-, bőrhulladék stb. - préselésére.

  Az adagolt brikettálandó anyag nedvességtartalmának - hasonlóan a széria többi berendezéséhez - 10% és 14% közöttinek kell lennie, míg a hulladékdarabok átlagos mérete 1 és 12 milliméteres tartományban mozoghat az ideális jellemzőkkel bíró brikett elérése érdekében.

  A hidarulikus brikettáló berendezés optimális működéséről PLC vezérlés gondoskodik, garantálva a nagy hatékonyságot és magasfokú megbízhatóságot.

  Ide kattintva böngészheti a hidraulikus brikettálók katalógusát.

  Regisztráció és bejelentkezés után még a berendezések árait is megtekintheti.

   A regisztrációt ide kattintva kezdheti meg.

 • Telepített brikettálók   ( 1 item )
Hirdetés
 

BELÉPÉSHirdetés

HULLADÉKDARÁLÓ

Az általunk ajánlott remek ár-érték arányú hulladék-daráló és aprító gépek a www.hulladek-daralo.com oldalon. Kattintson ide a jó hulladék-daráló megtekintéséhez!

Hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

SZAVAZZON!

Ön szerint a brikett vagy a pellet ismertebb a megújuló fűtőanyagok közül?
 

OLDALTÉRKÉP


brikettáló, pelletáló

Brikettáló gép, daráló és pellet gyártó gépek

Ipari darálók, aprítók, granulátorok

Pellet és brikett kereskedelem