LEGO, Tuborg és CF Nielsen

Amint azt tudjuk, a dánok nem csak a söreikről és a Lego termékeikről híresek világszerte, hanem a CF Nielsen révén a brikett gyártó gépeikről is. Most rátettünk még egy lapáttal.

Tizenkét darab CF Nielsen BP6500HD brikettálóval a világ legnagyobb brikett gyártó üzeme

A képen látható brikettüzem talán a világ legnagyobb teljesítményű, de mindeképp a legkorszerűbb brikett üzeme, amit valaha építettettek. A megrendlő kilétét, a szállítási szerződés részleteit és a telepítés helyszínét még előttünk is hosszú hónapokig teljes homály fedte. Az összesen tizenkettő darab BP6500 HD brikettáló egységből álló üzem éves szinten 100.000 tonna brikett előállítására képes, így az európai biomassza piac korlátait ismerve feltételeztük, hogy egy ekkora üzem csakis Európán kívül létesülhet.

Hozzászólások (0)


A hozzászólások megjelenítése/elrejtése

Véleménye van? Ossza meg másokkal!

kisebb | nagyobb

Brikettáló gép
Brikettálók
 • CF Nielsen mechanikus brikettáló gépek   ( 8 cikk )

  A mechanikus brikettálók jellemzően a nagyobb, óránként és gépenként 300-1800 kg közötti termelésű üzemek kiszolgálására alkalmasak.

  brikettek_kicsiA piacvezető dán CF Nielsen cég mechanikus brikettálója lényegében egy excentrikus prés. A folyamatos forgást végző lendkerékhez csatlakozó dugattyú egy kúpos hüvelyen keresztül préseli briketté az alapanyagot. A mechanikus brikettálókban a brikettáláshoz szükséges nyomást kizárólag az eltérő kúposságú, ezáltal eltérő ellenállású préshüvely beépítésével lehet szabályozni. Az elvárt termékminőség eléréséhez ezért különböző típusú alapanyagok esetén eltérő préshüvelyek szükségesek.

  CFN-BP_6000_automaticbriquettes_resizeMivel a mechanikus brikettáló préserejét közvetlenül elektromos motor biztosítja (szemben a hidraulikus brikettálók hidraulikarendszerével), és a préselés során fellépő energiaveszteség korlátozott, így a gyártókapacitás a teljesítményfelvétellel arányos.
  A mechanikus brikettálók élettartama lényegesen hosszabb mint a hidraulikus préseké. Nagy mennyiség feldolgozása esetén hosszú távon a mechanikus brikettáló kedvezőbb megtérülést biztosít a hidraulikus brikettálókhoz képest.

  A mechanikus brikettáló berendezés sűrítőterében kifejtett nagy nyomásnak (kb. 2000 kg/cm2) köszönhetően kialakuló anyagszerkezettel kiváló minőségű, tartós brikettek készülnek. Kategóriájában a legalapcsonyabb fajlagos enerigafelhasználással párosuló kimagasló termelési kapacitás teszi a mechanikus brikettáló gépeinket  hamar megtérülő beruházássá.

  CFN_logo_resizeMindezen kedvező tulajdonságok tették elismertté és a világ vezető brikettálógép gyártójává a dán C.F. Nielsen brikettálógépeit a világ számos országában. Most ön előtt is nyitott a lehetőség, hogy hulladékgazdálkodási rendszerét fejlesztve a keletkező brikettálható hulladékok révén növelje bevételét vagy csökkentse fűtési költségeit.

  Nézze meg a mechanikus brikettálóról, valamint a hozzá kapcsolódó technológiáról készült rövid videót! Rövidesen akár önnél is működhet egy hasonló.

 • Hidraulikus brikettáló gépek   ( 0 cikk )

  A hidraulikus brikettáló berendezések alkalmazását elsősorban azoknál a kisebb termelésű vállalkozásoknál javasoljuk, ahol a brikettálandó mennyiség 200 kg/óra alatt van.

  A mechanikus brikettálókhoz hasonlóan a hidraulikus brikettálók szintén tömör brikettek készítésére alkalmasak, azonban az általuk előállított brikettek szilárdsága és sűrűsége kissé alacsonyabb, mint a mechanikus brikettálókkal előállítottaké.

  Hidraulikus brikettáló

  A mechanikus, elektronikus és hidraulikus részegységekre, illetve az összeszerelés minőségére természetesen ugyanolyan kiemelt figyelmet fordítottak a gyártás során, mint a többi sorozat brikettáló gépeinél, csak ez a konstrukció alacsonyabb igénybevételre és kisebb mennyiségek feldolgozására ideális.

  A sorozat hidraulikus brikettáló gépei olajhűtő nélkül azoknál a kis cégeknél nyújtanak ideális megoldást, ahol napi néhány órában, nem folyamatos üzemben szükséges az alapanyag feldolgozása. A hidarulikus brikettálók között is találunk azonban olyan berendezéseket, amelyek akár 200 kg/ óra brikett előállítására képesek, és a beépített olajhűtőnek köszönhetően akár a nap 24 órájában működtethetők.

  A hidraulikus berikettálók alkalmasak faapríték, fűrészpor vagy számos egyéb hulladék - köztük a papír-, műanyag-, textil-, bőrhulladék stb. - préselésére.

  Az adagolt brikettálandó anyag nedvességtartalmának - hasonlóan a széria többi berendezéséhez - 10% és 14% közöttinek kell lennie, míg a hulladékdarabok átlagos mérete 1 és 12 milliméteres tartományban mozoghat az ideális jellemzőkkel bíró brikett elérése érdekében.

  A hidarulikus brikettáló berendezés optimális működéséről PLC vezérlés gondoskodik, garantálva a nagy hatékonyságot és magasfokú megbízhatóságot.

  Ide kattintva böngészheti a hidraulikus brikettálók katalógusát.

  Regisztráció és bejelentkezés után még a berendezések árait is megtekintheti.

   A regisztrációt ide kattintva kezdheti meg.

 • Telepített brikettálók   ( 1 item )
Hirdetés
 

BELÉPÉSHirdetés

HULLADÉKDARÁLÓ

Az általunk ajánlott remek ár-érték arányú hulladék-daráló és aprító gépek a www.hulladek-daralo.com oldalon. Kattintson ide a jó hulladék-daráló megtekintéséhez!

Hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

SZAVAZZON!

Ön szerint a brikett vagy a pellet ismertebb a megújuló fűtőanyagok közül?
 

OLDALTÉRKÉP


brikettáló, pelletáló

Brikettáló gép, daráló és pellet gyártó gépek

Ipari darálók, aprítók, granulátorok

Pellet és brikett kereskedelem