Boldog szülinapot CF Nielsen!

Az 1889. február 19-én Carl Frederick Nielsen által alapított cég idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját. Sajnos a tortázásnál nem voltunk ott, de képeket küldtek a fiúk. A névadó C.F. Nielsen bizonyára örvendezik fent, hogy nevét és vele együtt a folyamatos fejlesztés eszméjét ilyen hosszú időn keresztül megőrizték és a brikettáló gépek révén világszerte elismertté tették.

Pelletálók
Pellet gyártó gépek

Pellet gyártó gépek
 

pellet gyártó gépAz általunk forgalmazott pelletáló gépek présszerkezete, a pelletálandó alapanyag adagolása egyedülálló, szabadalmaztatott fejlesztés. Azonban pellet gyártó gépeink talán legfontosabb előnye, hogy a tervezésüknél kiemelt szempont volt az energiahatékonyság. Ennek köszönhetően egy kilowatt energia felhasználásával akár 18 kg pelletet is előállíthatunk. Miért fontos ez? Mert azonos egyéb körülményeket feltételezve (bérleti díjak, alapanyag- és szállítási költségek, bérek, járulékok stb.) a pelletgyártó gépek árán kívül azok élettartama mellett ez a harmadik legfontosabb tényező. Hiszen a pellet előállítási költsége a berendezés beszerzési árától, a kapacitásától és élettartamától, valamint kiemelten a termékbe épülő energiaköltségektől függ. Kisebb költséggel előállított pellet pedig versenyképesebb áron vagy nagyobb haszonnal értékesíthető (mert ugye nem csak környezetvédelmi megfontolásból fektet be valaki tíz- vagy százmilliókat egy pelletáló üzembe, hanem gyors megtérülést is vár tőle). A pelletáló gépek öt kategóriában (PICO-MINI-ECO-MIDI-PLUS) rendelhetők. Olvassa tovább cikkünket, hogy megtudja, melyik a legmegfelelőbb az ön igényeinek!

Bővebben...
 
A pelletgyártás technológiai lépései

Ahhoz, hogy piacképes, jó minőségű és költséghatékonyan előállított pelletet tudjunk gyártani, nem árt ismerni, hogy a pellet gyártásnak milyen technológiai lépései vannak, és az egyes lépésekhez milyen berendezések szükségesek. Ha érdekli, hogy egy komplett pelletáló üzem hogyan épül fel, érdemes elolvasnia írásunkat.

Bővebben...
 
A pellet jellemzői

fa pelletA pellet finomított alapanyagból (elsősorban fából) tömörítéssel készített fűtőanyag. A pellet alakja hengeres, átmérője 6-10 mm, hossza 10-30 mm közötti lehet. Alapanyagai lehetnek a fafeldolgozás vagy a mezőgazdaság különböző melléktermékei (forgács, fűrészpor, illetve szalma vagy különböző energianövények). A fabrikett alternatívája azokon a helyeken, ahol fontos az automatizálható fűtési rendszer kialakítása, hiszen méretének köszönhetően megfelelő tüzelőberendezése (pelletkazán) alkalmazása esetén automatikusan adagolható.

Bővebben...
 


Hirdetés
 

BELÉPÉSHirdetés

HULLADÉKDARÁLÓ

Az általunk ajánlott remek ár-érték arányú hulladék-daráló és aprító gépek a www.hulladek-daralo.com oldalon. Kattintson ide a jó hulladék-daráló megtekintéséhez!

Hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

OLDALTÉRKÉP


brikettáló, pelletáló

Brikettáló gép, daráló és pellet gyártó gépek

Ipari darálók, aprítók, granulátorok

Pellet és brikett kereskedelem