A méret a lényeg, avagy hogyan válasszon JÓL brikettáló gépet?

Segítünk eligazodni a brikettálással kapcsolatos információtengerben, hogy saját maga is átgondolhassa, hogy önnek pontosan mire is van szüksége. Egy komplett brikett vagy pellet üzem beszerzése előtt is fontos tisztáznunk néhány alapkérdést. Vegyük tehát sorra a legfontosabb szempontokat!

  1. Milyen alapanyagból szeretnénk brikettet készíteni?
  2. Mekkora mennyiséget szeretnénk brikettálni - és ahhoz egy mechanikus brikettáló vagy egy hidraulikus brikettáló a jó választás?
  3. Milyenek a brikettálásra szánt alapanyag fizikai jellemzői (mérete, nedvességtartalma) és azok hogyan befolyásolják a technológiát?
  4. Mekkora tőkénk van, amit képesek vagyunk megmozgatni a beruházás érdekében?
Pelletálók
Pellet gyártó gépek

Pellet gyártó gépek
 

pellet gyártó gépAz általunk forgalmazott pelletáló gépek présszerkezete, a pelletálandó alapanyag adagolása egyedülálló, szabadalmaztatott fejlesztés. Azonban pellet gyártó gépeink talán legfontosabb előnye, hogy a tervezésüknél kiemelt szempont volt az energiahatékonyság. Ennek köszönhetően egy kilowatt energia felhasználásával akár 18 kg pelletet is előállíthatunk. Miért fontos ez? Mert azonos egyéb körülményeket feltételezve (bérleti díjak, alapanyag- és szállítási költségek, bérek, járulékok stb.) a pelletgyártó gépek árán kívül azok élettartama mellett ez a harmadik legfontosabb tényező. Hiszen a pellet előállítási költsége a berendezés beszerzési árától, a kapacitásától és élettartamától, valamint kiemelten a termékbe épülő energiaköltségektől függ. Kisebb költséggel előállított pellet pedig versenyképesebb áron vagy nagyobb haszonnal értékesíthető (mert ugye nem csak környezetvédelmi megfontolásból fektet be valaki tíz- vagy százmilliókat egy pelletáló üzembe, hanem gyors megtérülést is vár tőle). A pelletáló gépek öt kategóriában (PICO-MINI-ECO-MIDI-PLUS) rendelhetők. Olvassa tovább cikkünket, hogy megtudja, melyik a legmegfelelőbb az ön igényeinek!

Bővebben...
 
A pelletgyártás technológiai lépései

Ahhoz, hogy piacképes, jó minőségű és költséghatékonyan előállított pelletet tudjunk gyártani, nem árt ismerni, hogy a pellet gyártásnak milyen technológiai lépései vannak, és az egyes lépésekhez milyen berendezések szükségesek. Ha érdekli, hogy egy komplett pelletáló üzem hogyan épül fel, érdemes elolvasnia írásunkat.

Bővebben...
 
A pellet jellemzői

fa pelletA pellet finomított alapanyagból (elsősorban fából) tömörítéssel készített fűtőanyag. A pellet alakja hengeres, átmérője 6-10 mm, hossza 10-30 mm közötti lehet. Alapanyagai lehetnek a fafeldolgozás vagy a mezőgazdaság különböző melléktermékei (forgács, fűrészpor, illetve szalma vagy különböző energianövények). A fabrikett alternatívája azokon a helyeken, ahol fontos az automatizálható fűtési rendszer kialakítása, hiszen méretének köszönhetően megfelelő tüzelőberendezése (pelletkazán) alkalmazása esetén automatikusan adagolható.

Bővebben...
 


Hirdetés
 

BELÉPÉSHirdetés

HULLADÉKDARÁLÓ

Az általunk ajánlott remek ár-érték arányú hulladék-daráló és aprító gépek a www.hulladek-daralo.com oldalon. Kattintson ide a jó hulladék-daráló megtekintéséhez!

Hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

OLDALTÉRKÉP


brikettáló, pelletáló

Brikettáló gép, daráló és pellet gyártó gépek

Ipari darálók, aprítók, granulátorok

Pellet és brikett kereskedelem