A bio tüzelőanyagok szabványosítása

A bio tüzelőanyagokra vonatkozóan számos szabvány (svéd, német, osztrák) létezett, de az eltérő nemzeti szabványok közötti összhang sosem volt teljes. Ezért 2005-ben kiadták a tüzelőanyagok jellemzésére és osztályozására vonatkozó CEN/TS 15961 szabványt. A bio tüzelőanyagok kategóriái ennek megfelelően a következők:

Hozzászólások (0)


A hozzászólások megjelenítése/elrejtése

Véleménye van? Ossza meg másokkal!

kisebb | nagyobb

 

MECHANIKUS BRIKETTÁLÓ GÉP

Nagy teljesítményű gépek fűrészpor, faforgács,fa- és egyéb apríték feldolgozására.

 

HIDRAULIKUS BRIKETTÁLÓ GÉP

Kis- és közepes teljesítményű gépek fűrészpor, faforgács,fa- és egyéb apríték feldolgozására

 

Pellet gyártó berendezések

Pelletálók biomassza pellet gyártásához


Komplex brikettálási megoldások

Mivel a biomassza hasznosítás, ezen belül is a brikett- vagy pellet-gyártás Magyarországon egy viszonylag fiatal és éppen ezért kiaknázatlan iparág, korlátozott azoknak a szakembereknek a köre és szaktudása, akik képesek a brikett vagy pellet gyártó üzemek telepítésével kapcsolatos összetett feladatok lebonyolítására. Ráadásul - érthető módon - mindenki félti a saját technológiáját, módszereit közkinccsé tenni. Nem meglepő, hiszen senki nem akar konkurenciát nevelni saját magának. Hát mi most nevelünk, higyjék el, még nagyon sokan elférnek a brikett- vagy pellet-piacon.

A feldolgozsára alkalmas hazai biomassza-potenciál sokszorosan meghaladja a jelenlegi termelési kapacitásokat. A biobrikett és pellet piaca jelenleg szinte korlátlan, hiszen minden hazai brikettáló, pelletáló üzem a termelési kapacitása  sokszorosát tudná értékesíteni belföldön is. És nem beszéltünk még a külföldi értékesítés lehetőségéről! Több európai ország alapanyag (biomassza) importra szorul a brikettáló, pelletáló üzemek és a végfelhasználók igényeinek kielégítése érdekében. A nem megújuló fűtőanyagok kiszámíthatatlan és ilyen mértékű árrobbanása csak tovább növeli a keresletet.

Nem kell tovább ecsetelni, micsoda óriási lehetőség van a brikett-gyártásban. De ne rohanjon rögtön hozzánk egy remek brikettáló berendezésért, vagy komplett brikettáló üzemért, mert mint minden befektetésnek, ennek is vannak kockázatai. Csak úgy tud jó döntést hozni, ha ismeri azokat a tényezőket, amelyek hatással lehetnek befektetése sikerére.

Mi segítségére leszünk a döntésben és megosztjuk önnel azokat a titkokat, amelyeket a hazai üzemek tulajdonosai sokszor saját kárukon és súlyos anyagi veszteségek árán ismerhettek meg!

Számtalanszor bebizonyosodott, hogy a szakértők nélkül végzett körültekintő műszaki, technológia, logisztikai és - főleg - pénzügyi tervezés hiánya egy-egy sikeresnek látszó projekt indulásának gátja lehet, vagy éppen teljes kudarcához vezethet. Nincs ez máshogy a brikettálók esetében sem.

Közös érdekünk, hogy az általunk forgalmazott brikettáló és pellet gyártó rendszerek a sikeres vállalkozások további sikereinek alapjai legyenek.

Ha önnek konkrét elképzelése van arról, hogy mekkora és milyen teljesítményű brikettáló vagy pelletgyártó berendezést szeretne, rendelkezésre áll a megfelelő ingatlan, biztos abban, hogy a meglévő infrastruktúra (üzemi és tárolóterület, közműcsatlakozások) és logisztikai rendszerek megfelelnek a brikettálás követelményeinek, ismeri a létesítés környezetvédelmi, jogi engedélyeztetésének menetét, akkor önnek csak egy kiváló minőségű és megbízható brikettáló gépre van szüksége. Ez esetben javasoljuk, hogy egyszerűen kérje ajánlatunkat mechanikus brikettáló, hidraulikus brikettáló, fémbrikett gyártó berendezés beszerzéséhez, vagy pellet gyártó gép telepítéséhez. Ajánlatkérés előtt azért javasoljuk, gondolja át, milyen lehetőségek vannak. Ide kattitva olvassa el kapcsolódó cikkünket a megfelelő technológia és a brikettáló gép kiválasztásáról, amely  remélhetőleg segít a választásban.

A pellet gyártásáról itt olvashat többet: pelletgyártás. A pelletgyártás gépeit itt ismerheti meg. Tovább a pelletgépek oldalára.

Ha még nem tudja pontosan, hogy

 • a mechanikus és hidraulikus brikettáló gépeink közül melyik lenne az ideális választás, vagy
 • csak tájékozódni szeretne lehetőségiről, netán
 • egy komplex szolgáltatásra vágyik, amely leveszi önről a brikettáló létesítéséhez kapcsolódó esetleges környezetvédelmi engedélyeztetés, az üzleti tervezés, a finanszírozás, a pályázatírás és -lebonyolítás terhét,

akkor érdemes igénybe vennie teljes körű szolgáltatásunkat.

Szolgáltatásaink részeként:

 • A brikettáló telepítésének tervezett helyszínén elvégzett előzetes műszaki felmérés és konzultációs alapján javaslatot teszünk az optimális technológiára,
 • Megtudja, hogy a helyszín alkalmas-e a brikettáló gép üzemeltetésére, illetve milyen feltételekkel tehető azzá,
 • Javaslatot teszünk az optimális brikettáló berendezés és kapcsolódó gépek, eszközök körére,
 • Feltárjuk a jelenlegi és jövőbeni EU- és egyéb pályázati és támogatási lehetőségeket, így saját forrása mellé akár a teljes beruházási összeg 50%-ának megfelelő  vissza nem térítendő támogatást nyerhet,
 • Összeállítjuk a beruházás üzleti és finanszírozási tervét, szükség esetén hitel, lízing vagy pályázati források kombinációjával,
 • Vállaljuk az esetleges a brikettáló vagy pellet-gyártó üzem környezetvédelmi engedélyeztetésének teljes lebonyolítását,
 • A beruházás részeként (szintén pályázati támogatással) kialakítjuk ISO 9001  szabvány szerinti minőségirányítási rendszerét, hogy a stabil minőség és az exportképesség biztosított legyen,
 • Javaslatot teszünk a hatékony marketingre, az értékesítésre és a logisztikai rendszer kialakítására.
A felsorolás ugyan nem teljes, de ebből is láthatja, hogy ettől komplexebb szolgáltatást nem kap a piacon... És mindezt költséghatékonyan, hiszen egy cégben, egy kézben fogjuk össze a teljes folyamatot.

Nem csak egyszerűen egy jó brikettáló vagy pelletáló gépet akarunk eladni, mert azt tudhatnak néhányan rajtunk kívül is. Mi megosztjuk önnel mindazt a tudást, tapasztalatot, amellyel rendelkezünk a biobrikett vagy biopellet üzemek telepítése, a brikett- és pellet-gyártás felhasználás, valamint a termékek piaci bevezetése és értékesítése területén.

Az ön haszna már a folyamat elején realizálódik, hiszen általában az előzetes felmérés és konzultáció során kiderülnek olyan kulcsfontosságú tényezők, amelyek megismerésével ön akár milliós veszteségeket kerülhet el!

Hozzászólások (9)

RSS-csatorna hozzászólásai
A hozzászólások megjelenítése/elrejtése
...
Környékemen sok növényi eredetű szálas termékek találhatók,amelyek lekaszálásával,szárításával megfelelő alapanyagot nyerhetek a brikett előállításához.
Saját családi házam fűtéséhez szeretném felhasználni e terméket.
Milyen gép lenne erre legalkalmasabb?
Köszönettel Deák Tibor Szabolcsból.
Deák Tibor , 2011. november. 24.
...
Velemenjem szerint a mai gazdasagi hejzetben, a vilagnak nagy szuksege van a megujulo energia forrasra.Eppen ezert sokk sikert kivanok a gepek gyartasaban es ujitasokra a tehnologia teren.Titelettel Tihamer Szabadkarol.Egyebkent en magam is keszitettem egy hidraulikus briket preselot. Tihamer
Miletity Tihamer , 2011. augusztus. 14.
...
Kedves Csaba!
Sok fontos és érdekes információt tartalmaz az oldal. Régóta, vissza-visszatérően érdekel a téma. Sokat olvastam róla és továbbra is gyűjtöm az információkat.
Szeretnék többet tudni a gépek, illetve a technológia költségeiről. Vázlatosan megközelítőleg is megfelel, hogy lássam, nagyságrendileg miben gondolkodhatok.
Tisztelettel: Dériné Lőrinc Andrea
Dériné Lőrinc Andrea , 2009. május. 23.
...
Kedves Béla! Nem figyelmetlen volt, a mechanikus brikettáló gépek árai nincsenek fent az oldalon, mégha sokan - érthetően - hiányolják is. Így is elegen másolják az oldalt, had ne adjunk ki minden információt minden olvasónak. Akit tényleg érdekel, az úgyis megkérdezi és természetesen meg is kapja. A kért információt elküldtem az e-mail címére. Ha kérdése van, keressen bátran! Az együtt-gondolkodás általában gyorsabban letisztítja a gondolatokat. Várom jelentkezését!
Csizmadia Csaba , 2009. március. 09.
...
Tisztelt Cím!

Akceptálom a cikksorozatuk bevezetőjében leírtakat, ezért (egyenlőre) nem küldöm el a tervezett brikettáló üzemünk ajánlatkérésének specifikációját. Tudom, hogy az ajánlat készítés gyakran időrabló "levegő kaszálás".
Az oldaluk rendkívül figyelemre méltó, rengeteg hasznos információt tartalmaz a komolyan érdeklődő, figyelmes olvasó számára.
Egy dolgot nem találok - bizonyára az én figyelmetlenségem okán: a mechanikus prések árlistáját. Erre azért lenne szükség, mert első közelítésben összeállt az elképzelés a tervezett kapacitásról és alapanyagokról, üzleti céllal létesül az üzem, tehát beszállított alapanyagból., ezért valamelyik nagyobb teljesítményű présre gondoltunk (MB 90). Megírnák ennek az árát, kérem? Előre is köszönöm. Tisztelettel: Somi Béla
Somi Béla , 2009. március. 07.
...
Kedves József!
Nem tudom, hogy az ön értelmezésében mit jelent a normál menniység, de ha egy olyan gépet, gépsort szeretne, amely mikrovállalkozás keretében működtetve tisztességes megélhetést biztosít a tulajdonosának, akkor én mindenképp a legnagyobb, az E80 jelű gépet javaslom. A hidraulikus brikettáló gépeink közül nem azért javaslom önnek a legnagyobb teljesítményűt, mert annak a legmagasabb az ára, hanem azért, mert mint sok más termelőeszközre, erre is igaz, hogy minél nagyobb a kapacitása, fajlagosan annál alacsonyabb változó költséggel tudunk termelni (az egy kilogrammra eső energiaköltség a kapacitás növekedésével csökken).
Még mindig a fa alapanyagból készült brikettek a legjobban keresettek, úgyhogy ezzel nem tud tévedni. Legideálisabb megoldás, ha asztalosüzemekből szerzi be az alapanyagot, mert az valószínűleg szárítás nélkül is brikettálható. A fűrészüzemi (nyers) fahulladékkal csak óvatosan, mert hajlamosak igen drágán mérni a 40-50%-os nedvességtartalmú hulladékot - nekünk alapanyagot - is. Meg kell fontolnunk a kapcsolódó költségeket (bérek, energia, szállítás, előkészítés, szárítás, nem beszélve az eltávozott nedvesség tömegéről, amiért szintén fizettünk... ).
Érdemes egy gyors költségvetést készíteni minden fix és változó költséggel, majd ezzel szembeállítani az elvárt bevételi oldalt. Ekkor kiszámolható, hogy milyen áron éri meg alapanyagot vennünk és mi az, amiért már nem.
Csizmadia Csaba , 2009. február. 10.
...
Kedves Tibor!
Köszönöm, megtisztelő az érdeklődése. Javaslom, tekintse át az oldalon lévő írásokat, remélhetőleg talál hasznos információkat. Ha konkretizálódik az elképzelése, akkor a megadott elérhetőségeken elér.

Csizmadia Csaba , 2009. február. 10.
...
Érdeklődöm a technológia után.
Pesti Tibor , 2009. február. 09.
...
Én szeretnék egy hidraulikus gépet vásárolni csak bizonytalan vagyok melyik gépet válasszam.
fa brikket gyártását szeretném elindítani,de nem tudom ,hogy egy normál mennyiség gyártáshoz melyik gép lenne hosszútávra a legtakarékosabb. ebbe szeretném kérni a segítségüket.És még egy kérdés a fa brikket gyártásához honnan lenne a legcélszerűbb a fa anyagot beszerezni.
Köves József , 2009. február. 09.

Véleménye van? Ossza meg másokkal!

kisebb | nagyobb

busy
 
Hirdetés
 

BELÉPÉSHirdetés

HULLADÉKDARÁLÓ

Az általunk ajánlott remek ár-érték arányú hulladék-daráló és aprító gépek a www.hulladek-daralo.com oldalon. Kattintson ide a jó hulladék-daráló megtekintéséhez!

Hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

SZAVAZZON!

Ön szerint a brikett vagy a pellet ismertebb a megújuló fűtőanyagok közül?
 

OLDALTÉRKÉP


brikettáló, pelletáló

Brikettáló gép, daráló és pellet gyártó gépek

Ipari darálók, aprítók, granulátorok

Pellet és brikett kereskedelem